OKULUMUZ

7 Yaş çok geç

Artık sınırlar aşıldı. Globalleşmeye başlayan dünyamızda, doğduğunuz yer, seçilecek meslek açısından, yavaş yavaş önemini yitirmeye başladı. Örneğin ; bugün gelişmiş ülkelerde farklı bölgelerden gelen beyin cerrahları, bilgisayar mühendisleri ve diğer dallardan bir çok bilim adamı var. Hepsinin birbirinden farkı; ülkeleri, ama ortak yanları; disiplinli ve özverili çalışmaları.
Günümüzün bilimsel çalışmaları göstermiştir ki ; okulöncesi yaşlarda yapılan eğitim ve öğretimin kalitesi  çocukların gelecekteki okul başarısını belirlemektedir.

Çocuğunuzu yuvaya vermeden önce, onu teslim edeceğiniz kişilerin eğitim ve öğretiminin ne denli iyi olup olmadığını araştırınız. Unutmayınız ki ilk yaşlarda verilen eğitim ve öğretim ileride çocuğunuzun geleceğini belirleyecektir.

Lütfen eğitim ve öğretim için 7 yaşı beklemeyiniz, çünkü zamanımızda bu yaş artık çok geç kabul ediliyor.

30. Yılımızda ilk günkü gibi heyecanlı ve kararlıyız

Uzmanlar Yuva Antalya gücünün kaynağını sevgiden alır. Sevgi Uzmanlar Yuva Antalya içerisinde sürekli akar ve özgürce dolaşır. Sevgi işimize bağlılığı ve motivasyonumuzu arttırır. Uzmanlar Yuva Antalya çağın gelişimlerini takip eder ve uygular. Çağın yeniliklerini kültürel değerlerimizle yoğurarak bunu bilimsel eğitim çalışmalarıyla pekiştirerek uygular. Eskimiş yöntemleri asla kullanmaz. Bilimsel eğitimi amaç edinenler her zaman yanında gücüde getirecektir. Güvenilir olmak ve kaliteyi sunmak .
İşte bu ikili bize yol gösterecek ve Uzmanlar Yuva Antalya sizlere daima kalite ve güveni sunacaktır. Uzmanlar Yuva Antalya sizlerin özel olduğunu daima hatırlatacaktır.
Bildiğimiz bir şey var ki Uzmanlar Yuva Antalya nın şu anki ve gelecekteki sigortası bilimsel eğitim olacaktır.
Bizler Hacettepe Üniversitesi , Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanlığı konusunda üniversite kariyerlerimizin temelleri üzerine uzman , güvenilir ve kaliteli hizmet anlayışını ; Dedeman ve Cender otellerinde kurduğumuz ‘ Ön okul’ lar ile dokuz yılda kanıtladığımız başarımızı 2000 yılından itibaren yuva olarak tasarlanmış binamızda ‘ Uzmanlar Yuva Ön okul Eğitim Merkezi ’ olarak sürdürmekteyiz.

Montessori Eğitimi

Uzmanlar Yuva dünya standartlarında eğitim veren örnek okul modeli olmayı kendine misyon edinmiş bir eğitim kurumudur. Yaklaşık bir asırdır dünyada uygulanan Montessori eğitim sistemini yurt dışından getirtilen özel materyalleri ve montessori eğitmenleri ile bünyesine entegre eden yuvamız; öğrencinin somut, hızlı ve etkin bir biçimde öğrenmesini sağlamakta; öğrencide ”ben yapabilirim, başarabilirim” duygusunu geliştirmekte ve öğrenme isteğini arttırmaktadır

HIGH / SCOPE programının temel sürecini oluşturan Etkin Öğrenme okulumuz eğitim programlarını hazırlarken bizlere ışık tutmaktadır. Çocuklar pasif alıcılar değil kendi öğrenmelerinin aktif sorumlularıdır.Programda tutarlı bir günlük program sayesinde çocuklar gün boyunca olan olaylarla ilgili kontrol duygusuna sahip olurlar. Planla-yap-hatırla döngüsü günün temel parçasını oluşturur.

Eğitim Anlayışımız

Bize göre yaşanılan zamanın her anı, her dakikası eğitim ve öğretimdir
Biliriz ki onları sessizliğe davet ederken kullandığımız ses tonundan, onlarla konuşurken seçtiğimiz kelimelere kadar her şey aramızdaki ilişkiyi, onların kişiliklerini biçimlendirmede önemli rol oynar.
Amacımız çocuklarımızın ; okul öncesi eğitimin doğal araçları ve eğitim etkinlikleriyle bilişsel, sosyal, dil ve bedensel gelişimlerini en üst düzeye çıkarmaktır. Çocukların düşünme yeteneği, sabır ve konsantrasyonlarının oyun içinde gelişimini sağlamak, planlı kavram çalışmalarıyla düşünce alışkınlığı ve problem çözme ile kendilerine olan güvenlerini arttırmayı yaratıcı, paylaşımcı, çevre bilincine sahip, kendi ve başkalarının haklarını tanıyan ve koruyan bireyler yetiştirebilmeyi amaçlamaktayız.
Bizim için önemli olan çocuklarımızla aramızda arkadaşlık düzeyinde, sevecen ama tutarlı , demokratik bir ilişki kurabilmektir.
Diğer hedeflerimiz ise anne-baba ve eğitimcilere katkıda bulunabilmeyi sağlayan toplantı ve seminerler düzenlemek ve diğer ülkelerde yapılan çalışmalar, yazılı kaynak, eğitim-oyun materyallerini izleyerek bunları programlarımız içerisinde değerlendirmek ; tüm bu çalışmaları basın ve yayın yolu ile çevreye iletmek ve paylaşmaktır.

Kadromuz Kadromuz
Eğitim - Seminerler - Sosyal Çalışmalar Eğitim - Seminerler - Sosyal Çalışmalar